3D Print i Folkeskolen

3D Innovation er stolt leverandør af 3 stk. 3DGence ONE printere til Parkvejens Skole i Odder til brug i undervisningen.

3D printere er et oplagt redskab i flere af folkeskolens fag. 3D print er ikke kun anvendeligt i fag som håndværk og design. Eksempelvis har man i Vestjysk kommune satset stort på 3D print. Her inddrages de matematiske fag også, når der skal arbejdes med ind- og udvendige mål. I billedkunst kan eleverne eksempelvis printe en grundmodel, der kan arbejdes videre på.

“Det forventede udbytte som vi har til printeren er 2-delt. Vi har en forventning til at printerne vil give os en bredere palet af muligheder i elevernes arbejde som producenter og formidlere. De skal være med til at give eleverne en større reflektion omkring hvilket værktøj der er bedst til hvilken situation. Samtidig skal de være et alternativ til andre produktionsmetoder som bruger nogle andre kompetencer, og hvor et andet segment af eleverne vil få mulighed for at byde ind.”

Hvorfor vælge 3D Innovation?

Hos 3D Innovation har vi fokus på at printeren er driftsikker, så undervisningen ikke bliver afbrudt eller trækker ud. Det er også vigtigt at printet er af høj kvalitet samtidig med at printeren er robust. Alle involverede parter skal føle sig sikre i at starte projektet op, derfor tilbyder 3D Innovation support og serviceaftale.

Derfor anbefaler vi 3DGence ONE printeren til skoler, da den besidder følgende kvaliteter:

  • Driftssikkehed
  • Nem at betjene (loading af filament, skift af filament under printproces, udskiftning af dyser osv.)
  • Dynamisk ændring af printparametre i selv printprocessen
  • Robust konstruktion
  • Kvalitetsprint
  • Brugervenlig Software
  • Åben materialedatabase (PLA, ABS, PET mv.)
  • Support og Serviceaftale gennem 3D Innovation

Fremtidsikring af undervisningen

Nutidens folkeskoleelever skal forberedes på den 4. industrielle revolution. Derfor er det vigtigt at de unge medborgere bliver uddannet i de nye digitale kompetencer. Her kan 3D printere være med til at undervise elever i hvordan man designer og redigerer modeller ved hjælp af ny teknologi.

“Derudover skal 3D Printerne være med til at forøge elevernes dannelse og deres teknologiske forståelse. Brugen af produktionsværktøjer så som 3D Printere kan være med til at give eleverne en forståelse for det digitale samfund som de vokser op i. De kan få en fornemmelse for hvilken design-proces der ligger bag udviklingen af nye produkter, og forstå de bagvedliggende hensigter og prioriteringer. Derudover kan de bruge deres erfaringer fra 3D printeren til at få en digital myndiggørelse. De skal forstå hvilke konsekvenser forskellige valg af løsninger har, og sidenhen kunne tage reflekterede valg omkring hvilken samfundsudvikling vi er interesserede i.”

Læs anmeldelse af 3DGence ONE printeren fra 3DGence.

Skriv en mail eller ring til os, hvis du vil samarbejde om at skabe en spændende undervisning.

Husk at Subscribe og følg os på LinkedIn og Facebook for mere spændende indhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *